Ortopedski ulošci po meri

Svi znaju važnost udobnih cipela za svakodnevne aktivnosti kao što su hodanje, trčanje i planinarenje, ali malo nas razmišlja o važnosti uložaka po meri za određeni tip stopala.  Ulošci po meri mogu pružiti brojne prednosti za zdravlje stopala, udobnost, pa čak i performanse.

Bez obzira da li imate stanje stopala koje zahteva specifičnu korekciju, ili samo želite da poboljšate svoje držanje i ublažite bol, ulošci po meri za stopala su odlična investicija.

ulošci za stopala po meri

1. Ulošci po meri - zašto su važni?

Najvažniji razlog za izradu uložaka za stopalo po meri je činjenica da oni savršeno pristaju vašem specifičnom tipu stopala.

Konvencionalni ulošci koji se kupuju mogu pružiti određeni nivo amortizacije i podrške, ali nisu prilagođeni jedinstvenom obliku svakog stopala. S druge strane, ulošci po meri su napravljeni tako da odgovaraju obliku svakog stopala, pružajući podršku tačno tamo gde je to potrebno. Udobnost je dodatni faktor. Ulošci izrađeni po meri mogu ublažiti tačke pritiska i sprečiti pritiska i trenje koje mogu izazvati plikove i žuljeve. Pored toga,  ulošci po meri mogu poboljšati držanje našeg tela. Ovo može biti posebno važno za osobe sa stanjima kao što su ravna stopala ili prekomerna pronacija, što može dovesti do bola i povreda. Ulošci po meri mogu pomoći u ispravljanju ovih stanja i pružiti neophodnu podršku i stabilnost za smanjenje bolova i sprečavanje povreda.

2. Prednosti uložaka po meri za zdravlje stopala

Ulošci po meri mogu pružiti brojne prednosti za zdravlje stopala. Obezbeđivanjem odgovarajućeg položaja stopala i podrške,  ulošci po meri mogu pomoći u smanjenju rizika od povreda i poboljšanju opšteg zdravlja stopala.

Za pojedince koji pate od stanja kao što je plantarni fasciitis, ulošci po meri mogu olakšati bolove smanjenjem opterećenja na zahvaćenom području. Takođe mogu pomoći u poboljšanju ravnoteže i stabilnosti, što može pomoći u sprečavanju padova i povreda.

3.  Ulošci po meri - uticaj na performansu?

Ulošci po meri mogu poboljšati atletske performanse pružajući pravu količinu podrške za stopala. Ovo može biti posebno važno za sportiste i pojedince koji se bave zahtevnim aktivnostima, kao što su trčanje i planinarenje.

Pružajući pravi nivo podrške i amortizacije, ortopedski ulošci po meri mogu pomoći u sprečavanju povreda i poboljšanju ukupnih atletskih performansi.

footbalance health hub article heel pain

4.  Kako se izrađuju ulošci po meri ?

1. 3D SKENIRANJE STOPALA

Pacijent prvo staje na 3D skener. Stopala se skeniraju iz više uglova kako bi se omogućila detaljna i precizna merenja stopala. U našoj ordinaciji koristimo najsavremeniju Footbalance tehnologiju

Foot Balance Machine at Rs 735000 | Digital Wheel Balancer in Mumbai | ID: 17980613112

2. BIOMEHANIČKA ANALIZA

Skenirani podaci se zatim koriste za biomehaničku analizu stopala, gde se procenjuju osnovne karakteristike stopala, uključujući tip svoda, položaj stopala i funkciju.

Footbalance Orthotics - Martinvale Clinic

Analiza ide još dublje. Posmatra se kako način života i nivo aktivnosti utiču na funkcionisanje  stopala.

Sidas and Footbalance Custom Insoles – BicycleFitGuru.com

3. IZRADA ULOŽAKA ZA STOPALA PO MERI

Na kraju, na osnovu vašeg skeniranja stopala, analize i izrađuju se ulošci po meri. Vaš lični profil se čuva u našem  nalogu za kasniju upotrebu, tako da ponovno naručivanje ide brzo i lako. 

FootBalance FitPro :: Behance