Kompresivne Čizme - Fizikalna Terapija Za Oporavak Nogu

1. Šta su čizme za oporavak?

Čizme za oporavak koriste se od strane mnogih sportista i pacijenata širom sveta za oporavak i rehabilitaciju. One omogućavaju smanjenje bola i zapaljenja, i skraćenje vremena oporavka između pojedinih utakmica ili treninga.

Normatec koristi tehnologiju kompresije vazduha da smanji mišićni bol i da privremeno poveća cirkulaciju u području koje se tretira.

Normatec kompresivne čizme za oporavak nakon povrede ili treninga

2. Kome su namenjene Normate čizme?

1. Pacijenti koji se intenzivno bave sportom ili fitnesom

  •  Omogućava sportistima da se oporave brže između treninga smanjujući upalu i povećavajući cirkulaciju.

2. Pacijenti koji se oporavljaju nakon hirurgije nogu ili kod pacijenata koje imaju otok nogu različitog porekla (povrede, artroze, limfedemi,...)

3. Kako funkcionišu čizme za oporavak? 

Normatec čizme sastoje se od kontrolne jedinice i dodataka koje se stavljaju na noge. One koriste komprimovan vazduh za (a) masažu nogu (b) mobilizaciju tečnosti, i (c) ubrzanje oporavka.

Tokom prve faze prikačeni delovi se tačno prilagođavaju vašem obliku nogu. Terapija zatim počinje kompresijom stopala - osećaj koji je sličan onom pri merenju krvi. Ovaj osećaj nestaje, potom se kompresija polako pomera duž vaših nogu, deo po deo. Tokom terapije, imate osećaj duboke masaže nogu. Ovaj osećaj je relaksirajući i smirujući.

Savetuje se korišćenje uređaja do 60 minuta dnevno. Možete koristiti kompresivne čizme svakodnevno. Ukoliko tek počinjete da ih koristite, počinjete da ih koristite polako povećavajući trajanje i učestalost korišćenja.

Normatec čizme cena je navedena ovde.