ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ovo je spisak često postavljenih pitanja na našoj klnici. Ukoliko nismo odogovorili na vaše pitanje molimo Vas da nas kontaktirate na 0638363636 ili nam pišite ne ordinacija@tendo.rs

Kakvu odeću da nosim prilikom moje prve posete lekaru?

Nosite udobnu, komfornu odeću i ako je moguće patike. Svako lečenje kod nas započinje pregledom lekara.

Kako izgleda pregled fizijatra?

Fizijatar će na prvom pregledu uzeti vaše detaljne medicinske podatke i pregledati vas. Ukoliko je potrebno na licu mesta može uraditi i ultrazvuk mekih tkiva. Nakon pregleda objasniće vam detaljno sve u vezi vaše povrede i oboljenja i predstaviti vam plan i dužinu trajanja lečenja.

Da li na pregled treba da ponesem snimak magnetne rezonance ili radiografije?

Molim vas ponesite svu vašu medicinsku dokumentaciju koja je u vezi sa Vašim aktuelnim tegobama. To će nam omogućiti lakše i brže postavljane precizne dijagnoze.

Koliko terapija će mi biti potrebno?

Svaki pacijent i njegova dijagnoza su različiti. Vaš lekar i terapeut zajedno sa vama napraviće i objasniti vam plan lečenja koji je optimalan za vas prilikom vaše prvog pregleda.

Koje terapije se primenjuju za lečenje?

Mi na raspolaganju imamo različite vrste terapija. Izbor terapijskih metoda možete videti ovde. Terapijske metode se biraju prema svakom pacijentu i njegovom stanju individialno.

Koje obrazovanje imaju vaši lekari i terapeuti?

Mi smo ekspertska ordinacija i držimo visoko do obrazovanja svih naših zaposlenih. Svi naši lekari su stručno visoko pozicionirani i iskusni. Naši terapeuti su diplomirali na akreditovanim ustanovama i imaju licence za rad. Sve terapije koje sprovodimo su medicinski priznate. Zato budite sigurni da ste u pravim rukama!

Kako se zakazuju terapije?

Terapije možete zakazivati dan za danom prema raspoloživosti slobodnih termina. Takođe je moguće i zakazivanje više terapija unapred u terminima u kojima vama odgovora, s tim što se tada vrši plaćanje unapred.

Da li ću na svakoj terapiji imati istog terapeuta?

U našoj ordinaciji možemo da se potrudimo, ali ne i da vam osiguramo da ćete uvek imati istog terapeuta. Ono što je važno je da mi između nas komuniciramo informacije o svakom pacijentu, te će proces lečenja biti uvek ispoštovan.

Koliko traje svaka poseta?

U zavisnosti od vašeg stanja lekarski pregled može trajati do 30 minuta. Same terapije su individualno prilagođene i mogu trajati od 30 minuta do 2h u zavisnosti od vremena proteklog od povrede i vašeg nivoa aktivnosti.

Koliko često ću dolaziti na terapiju?

Učestalost dolaska na terapiju zavisiće od vašeg stanja i vremena proteklog od povrede. Učestalost dolaska može biti svakodnevna, ili samo 2-3 x nedeljno.

Kako mogu da platim?

U našoj ordinaciji možete platiti gotovinom, plantim karticama, preko računa, posredstvom ugovora sa osiguravajućim kućama. Plaćanje se vrši dan za danom ili unapred ako zakazujete više termina.

 

Važni saveti:

  • Dođite 15 minuta pre zakazanog pregleda
  • Ponesite sa sobom podatke vezane za vaše privatno osiguranje, spisak lekova koji pijete, medicinsku dokumentaciju i sve drugo što smatrate značajnim
  • Obucite se komforno i nosite po mogućstvu patike