Specijalistički Ekspertski Pregled Nutricioniste

1. Nutricionista pregled - izrada individualnog plana ishrane

Nutricionista pravi individualni plan ishrane

Nutricionista Vam je potreban za korekciju Vašeg plana ishrane?

Umerena, uravnotežena i raznovrsna ishrana uz adekvatnu fizičku aktivnosti važna je za postizanje optimalnog zdravlja, smanjenja telesne težine, povećanja mišićne mase i podizanje imuniteta i ukupne energije.

2. Nutricionista pregled - šta sve obuhvata?

Prvi korak u pravljenju individualnog plana ishrane je pregled kod nutricioniste. Pregled započinje merenjem na In Body vagi. Jednostavno stanite na uređaj i uzmite  ručne elektrode. Za samo 15 sekundi dobićemo izveštaj o sastavu tela.

1. Analiza rezultata sastava tela

InBody 270 čuva i u posebno delu izveštaja prikazuje težinu pacijenta, masu skeletnih mišića i procenat telesne masti iz poslednjih osam testova kako bi pratili napredak tokom vremena.

2.  Analiza mišićna i masti

Upoređujemo količinu skeletnih mišića i telesne masti. Što je veća količina skeletnih mišića u poređenju sa količinom masti u telu, to je telo jače.

Segmentna analiza mišića: procena rasporeda mišića po segmentima tela. 

Segmentna analiza masti: Pokazuje kako je telesna mast raspoređena u pojedinim segmentima, uključujući i pdoatak o viscelarnim amstima kao jednom od glavnih pokazatelja gojaznosti. 

3. Analiza životnih navika

Nutricionista sagledava vaše životne navike. Analizom višednevnog plana ishrane klijenta dolazimo do podataka o nedovljnom, ili prekomernom unosu pojedinih makronutrijenata. 

4. Analiza osnovnih analiza krvi

 Na osnovu svih informacija, nutricionista će za Vas napraviti optimalni individualni plan ishrane i fizičke aktivnosti. 

Uz praćenje saveta i kontrole po dogovorenom režimu ćete na jednostavan, održiv i dugoročan način postići i održavati željenu telesnu težinu, oblikovati svoje telo i poboljšati vaše zdravlje.

2. Nutricionista - izrada plana ishrane za sportiste

Nutricionista pravi plan ishrane kod sportista

Sportska ishrana predstavlja važnu komponentu treninga i takmičenja svakoga sportiste.

Optimizovanjem svakodnevne ishrane i suplementacije kod sportiste može se unaprediti sportska performansa, smanjiti procenat masnog tkiva i smanjiti rizik od povreda. Takođe se mogu ubrzati oporavak nakon treninga i takmičenja, pospešiti oporavak nakon povrede i očuvati zdravlje.

Optimizovanjem svakodnevne ishrane i suplementacije kod sportiste može se unaprediti sportska performansa, smanjiti procenat masnog tkiva i smanjiti rizik od povreda. Takođe se mogu ubrzati oporavak nakon treninga i takmičenja, pospešiti oporavak nakon povrede i očuvati zdravlje. 

Pregled kod nutricioniste će omogućiti analizu sastava tela i navika u ishrani. Tek posle toga se pravi plan ishrane, kojim se optimizuju svakodnevne navike u vezi sa ishranom i ishrana vezana za treninge i takmičenja. Pored toga, višedecenijsko profesionalno iskustvo našeg nutricioniste u oblasti suplementacije će svakako olakšati donošenje odluka na osnovu potrebe sportista, periodizacije i individualizacije. 

Nutricionista Beograd - zakažite ekspertski pregled nutircioniste u našoj ordinaciji. Dobićete prave savete za ishranu, suplementaciju i oporavak sportista!