Specijalistički Pregled Nutricioniste

Izrada individualnog plana ishrane

Individualni plan ishrane

Umerena, uravnotežena i raznovrsna ishrana uz adekvatnu fizičku aktivnosti važna je za postizanje optimalnog zdravlja  smanjenja telesne težine, povećanja mišićne mase i podizanje imuniteta i ukupne energije.

Prvi korak u pravljenju individualnog plana ishrane je pregled kod nutricioniste. On analizira sastav tela najsavremenijom medicinskom vagom InBody. Važno je i da  upozna se vašim navikama u vezi sa ishranom. Nutricionista takođe sagledava vaše opšte zdravlje uvidom u osnovne analize krvi.  Na osnovu tih informacija, nutricionista će za Vas napraviti optimalni individualni plan ishrane i fizičke aktivnosti. Uz praćenje saveta i kontrole po dogovorenom režimu ćete na jednostavan, održiv i dugoročan način postići i održavati željenu telesnu težinu, oblikovati svoje telo i poboljšati vaše zdravlje. 

Izrada plana ishrane za sportiste

Sportska ishrana

Sportska ishrana predstavlja važnu komponentu treninga i takmičenja svakoga sportiste. Optimizovanje svakodnevne ishrane i suplementacije može se unaprediti sportska performansa, smanjiti procenat masnog tkiva i smanjiti rizik od povreda. Takođe se mogu ubrzati oporavak nakon treninga i takmičenja, pospešiti oporavak nakon povrede i očuvati zdravlje. 

Pregled kod nutricioniste će omogućiti analizu sastava tela i navika u ishrani. Tek posle toga se pravi plan ishrane, kojim se optimizuju svakodnevne navike u vezi sa ishranom i ishrana vezana za treninge i takmičenja.