Naša Lokacija
Neznanog junaka 6a, Beograd
Radno Vreme
Pon - Pet: 8-20, Sub 9- 14

Korišćenjem najsavremenijih fizikalnih procedura na najkvalitetnijim aparatima postiže se značajno brži i efikasniji oporavak pacijenata


Tekar terapija

Tekar terapija omogućava duboko zagrevanje tkiva pretvaranjem energije visokofrekventne struje u toplotu. Svoje terapijsko dejstvo Tekar terapija postiže tako što pospešuje prirodne mehanizme oporavka našeg organizma, omogućava značajno brže smanjenje bola, značajno skraćenje vremena oporavka i funkcije. Efekti terapije vidljivi su već nakon prve primene. Tekar terapija je potpuno neinvazivna metoda, koja se može primenjivati onoliko puta koliko je potrebno. Kod pacijenta izaziva prijatan osećaj toplote. Ona dozvoljava istovremeno izvođenje manuelnih tehnika od strane fizioterapeuta, čime se postiže dvostruka korist za pacijenta. Zbog svojih prednosti Tekar terapija svoje mesto nalazi u lečenju velikog broja akutnih, subakutnih i hroničnih stanja koje prate povrede i oboljenja mišića, ligamenata, tetiva i zglobova.

Ova terapijska metoda zbog svoje visoke efikasnosti značajno mesto nalazi u lečenju različitih sportskih povreda gde se može koristiti u svim fazama neoperativnog i operativnog lečenja za smanjenje otoka, hematoma i bola. Važnu ulogu Tekar terapija ima i kod zdravih sportista, gde nakon napornih treninga ili utakmica omogućava relaksaciju mišića i njihovu bržu regeneraciju.

Ponosni smo što u našoj ordinaciji možemo da Vas lečimo Winback tekar aparatom pomoću kojeg se oporavaljaju i sportisti različitih sportskih disciplina, a koji u svojoj opremi za lečenje sportista poseduju čuveni sportski klubovi i različite sportske federecije Više o tome, kao i o samoj Winback tekar terapiji, mogućnostima njene primene i naučnim dokazima koji potvrđuju efekte ove terapijske metode možete pročitati na sledećem linku: http://www.winback.com/en/indications/

Terapija udarnim talasima

Terapija radijalnim udarnim talasima predstavlja moderan i visokofektivan tretman za lečenje velikog broja različitih bolnih mišićnoskeletnih stanja.

Terapija udarnim talasima stimuliše prirodni proces oporavka i dovodi do regerenacije i izlečenja. Primena ove terapije smanjuje bol, poboljšava motornu funkciju i može smanjiti ili potpuno ukloniti kalcifikate. Najčešće se koristi za lečenje tendinopatija - Ahilove tetive, patelarne tetive i tetive supraspinatusa, kao i insercione tendinopatije, kao što su  teniski lakat i plantarni fascitis („petni trn“). Povoljno dejstvo ostvaruje i kod miofascijalnog sindroma („triger tačke), kao i lečenja ožiljaka. Na polju estetske medicine terapija udarnim talasima se koristi za lečenje celulita.

Terapija udarnim talasima primenjuje se jednom nedeljom. Efekti terapije primetni su već nakon prvog tretmana. Efikasnst lečenja ovom lako primenjivom terapijskom procedurom dobro je dokumentovana naučno za sve navedene indikacije.

Više o mogućnostima primene terapije udarnim talasima i enPulsPro Zimmer aparatu za terapiju udarnim talasima koji se nalazi u našoj ordinaciji možete pročitati na https://zimmer.de/en/products/physical-therapy/shockwave-therapy/enpuls-pro/

Terapija laserom visokog intenziteta (HILT)

Terapija laserom visokog intenzita predstavlja savremenu, bezbolnu, i efikasnu terapijsku metodu koja pokazuje značajan uspeh u lečenju bolnih i zapaljenskih stanja mišićnoskeletnog sistema. Tehnologija lasera visokog intenziteta zasniva se na dobro poznatom principu dejstva lasera niskog intenziteta. Prednost HILT lasera ogleda se u njegovom visokom intenzitetu i kombinaciji tri talasne dužine, čime se omogućava značajno dublje prodiranje u tkiva, skraćenje vremena lečenja i do 50x veća terapijska efikasnost .

Zahvaljujući njegovom foto-hemijskom, foto-termičkim i foto-mehaničkom dejstvu laser visokog intenziteta efikasno i brzo ostvaruje svoje efekte, kao što su anagletsko, protivupalno i regenerativno. Analgetki efekat HILT lasera je trenutan. HILT je naročito efikasan u lečenju akutnih i hroničnih sportski povreda, npr. tendinopatija i povreda mišića, kao i bola u leđima.

Više o našem HILT aparatu pročitajte na
https://international.chattgroup.com/sites/default/files/intelect-high-power_laser-hpl7-hpl15-brochure_0.pdf

NormaTec

NormaTec koristi sistem dinamičke kompresije za masažu vaših nogu. Sistem čine čizme koje se naduvavaju pomoću kompresora. U čizmama postoji pet zona, koje se protežu od stopala do kuka. Sistem funkcioniše tako što se čizme prvo naduvaju tako da se prilagođavaju individualnom obliku nogu. Potom se rednim povećanjem pritiska u zonama od stopala ka kuku pospešuje cirkulacija u nogama. Ovakvim mehanizmom dejstva aparat kombinuje efekte kompresije i masaže. NormaTec se koristi u rehabilitaciji za smanjenje otoka nakon operativnog i neoperativnog lečenja povreda donjih ekstremiteta.
Poslednjih godina NormaTec stiče sve veću popularnost među profesionalnim sportistima različitih disciplina. Medju njima postaje sastavni deo sportske rutine mnogih rekreativnih i profesionalnh sportista kojima je potreban brz i efikasan oporavak nakon intenzivnog treninga. Više o našem NormaTec sistemu za ubrzani oporavak na www.normatecrecovery.com