Naša Lokacija
Neznanog junaka 6a, Beograd
Radno Vreme
Pon - Pet: 8-20, Sub 9- 14

Okluzioni trening predstavlja naučno dokazani način vežbanja za sprečavanje mišićne hipotrofije i jačanje muskulature, čime se značajno ubrzava oporavak nakon povreda ili operacija gornjih i donjih ekstremiteta. Ovakav trening bazira se na principu vežbanja gde se primenjuje lokalizovani pritisak određenog stepena na proksimalni deo ekstremiteta u kombinaciji sa vežbama  niskog opterećenja - 10-30% 1RM (1 RM= maksimalno opterećenje koje se može podići jednim ponavljanjem). Na ovaj način smanjuje se raspoloživost kiseonika u mišićima i stimuliše akumulacija krvi u kapilarima i mišićima ekstremiteta. Ovaj proces omogućava mišićnu i hormonsku stimulaciju sličnu kao i prilikom vežbanja sa velikim opterećenjima.

Okluzioni trening omogućava brže poboljšanje mišićne snage i hipertrofije mišića u poređenju sa standardnim metodama vežbanja. Ovaj način vežbanja takodje obezbeđuje manje opterećenje zglobova, zbog čega se može primenjivati i u ranim fazama oporavka. Okluzioni trening se može efikasno koristiti i za usporavanje gubitka mišićne snage koji prati prirodan proces starenja, čime se sprečava rizik od padova i preloma kod starijih ljudi.

Evoluciju u okluzionom treningu predstavlja MAD UP tehnologija – personalizovani  i bezbedni pristup okluzivnom treningu. MAD UP tehnologija omogućava individualno određivanje optimalnog okluzivnog pritiska, kao i njegovo održavanje tokom celokupnog procesa vežbanja, čime se postiže maksimalna efikasnost i maksimalna bezbednost tokom celokupnog vežbanja.

MAD UP tehnologija predstavlja sastavni deo medicinske opreme najboljih sportskih klubova, kao što su FC Barcelona, Liverpool FC, Mancester United i dr.

Više o ovoj metodi, načinu aplikaciji i MAD UP tehnologiji možete pročitati na sledećem linku - https://mad-up.com/en