Naša Lokacija
Neznanog junaka 6a, Beograd
Radno Vreme
Pon - Pet: 8-20, Sub 9- 14

Da li trčanje šteti vašim kolenima?

Mnogi trkači su sigurno čuli pitanja poput: "Zašto toliko trčite?“ ili „Zar ne znate da je trčanje loše za vaša kolena? Kako zapravo trčanje utiče na zdravlje...

Ceo članak

Da li nedovoljno istezanja dovodi do povreda?

Istezanje pre vežbanja, nakon vežbanja, ili i pre i posle vežbanja se praktikuje u sportu. U sportskim krugovima se smatra da mnogi vidovi istezanja...

Ceo članak

Bol u leđima kod trkača – šta uraditi kada nastupi i kako sprečiti nastanak bola?

U većini slučajeva bol u leđima je iritantan, ali je bezazlen. Prva važna informacija: Bol u leđima je čest i u najvećem broju slučajeva ima povoljnu prognozu!

Ceo članak

Mortonov neurom: bolno stanje prednjeg dela stopala. Šta je uzrok i kako se leči?

Jedna čitateljka nas je pitala "kakva su vaša iskustva sa povredom Mortonov neurom? Ja imam ovu povredu već 20 godina. Ne mogu da nosim štikle. Pitam zato što ...

Ceo članak

Kako ponovo da se vratite trčanju nakon povrede ITB trake (trkačko koleno)?

Dobro je poznato da je najčešći uzrok trkačkih povreda preopterećenje. Povreda je ranije najčešće automatski značila i prekid fizičke aktivnosti, tj. trčanja.

Ceo članak

Deset stvari koje treba da izbegavate kada imate bol u peti ili ahilovoj tetivi

Tendinopatija Ahilove tetive se javlja kod oko 30% svih trkača, sa godišnjom zastupljenošću od  7 – 9%. Bol i poremećaj funkcije su najvažniji znaci tendinopatija.

Ceo članak

 

Medijalni tibijalni stres sindrom - sindrom trkačke potkolenice

Šta je medijalni tibijalni stres sindrom?

Medijalni tibijalni stres sindrom (MTSS) predstavlja čestu povredu prenaprezanja uzrokovanu vežbanjem, koja se manifestuje bolom u prednjem delu potkolenice.

Ceo članak

 

Plantarni fascitis – Zašto vas boli peta?

Plantarni fascitis, jedan od najčešćih uzroka bola u peti, čini 8% svih trkačkih povreda, i javlja se kod trkača svih nivoa (najčešće u uzrastu između 40 i 70 godina). Kako nastaje i kako lečiti?

Ceo članak

 

Bol u leđima muči 80 odsto odraslih ljudi

Bol u leđima je veoma čest problem širom sveta i jedan od vodećih razloga za  onesposobljenost ljudi. Poznato je da više od 80 odsto odraslih zaboli u leđima barem jednom u toku života.

Ceo članak

Sindrom ITB trake - krivac za trkačko koleno

ITB sindrom je jedan od najčešćih razloga „trkačkog kolena“ i čini oko 12% svih trkačkih povreda. Kako nastaje i kako se leči, pročitajte u nastavku.

Ceo članak